vrijdag 14 juni 2013

Apple: 'Wij bezitten 20 procent van de E-book markt'.

Apple: 'Wij bezitten 20 procent van de Amerikaanse e-boekenmarkt'
Volgens getuige Keith Moerer bezit Apple nu over ongeveer 20 procent van de totale e-boekenmarkt in de Verenigde Staten. Moerer vertelde ook dat de verkoop in de iBookstore in 2012 met zo'n 100 procent is gegroeid. Moerer moet getuigen in een rechtszaak tegen Apple, aangezien justitie Apple ervan verdenkt dat ze illegale prijsafspraken hebben gemaakt met verschillende boekenhandelaren sinds de lancering van de iBookstore in 2010. 
De meeste andere schattingen tonen juist aan dat het aandeel van Apple op deze markt geen 20 procent is maar 10 procent. Amazon's Kindle zou het moeten doen met een marktaandeel van 50 tot 60 procent en Barnes & Noble's Nook een marktaandeel van 25 procent. Moerer gaf hierop als reactie dat het marktaandeel van de iBookstore in de eerste maanden na de lancering 20 procent was, maar dat dit nu minder is geworden.

Moerer was het niet eens met de kritiek dat de iBookstore een 'flop' is en dat 'Apple onredelijke prijzen aanbiedt ten opzichte van de consumenten'. Het gebruik van e-boeken vanuit de iBookstore is volgens hem het afgelopen jaar met 100 procent gegroeid  en de iBookstore zou meer dan 100 miljoen klanten moeten hebben. Toen hem werd gevraagd of ze meer boeken zouden verkopen als ze de prijs zouden laten zakken, antwoordde hij met: 'soms wel ja'.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten