vrijdag 13 september 2013

Do-it-yourself' psychosesimulator

Kunstenares en onderzoekster Jennifer Kanary lanceerde vandaag Labyrinth Psychotica, een digitaal systeem waarmee mensen kunnen ervaren wat het is om een psychose te hebben.
Labyrinth Psychotica bestaat uit twee interactieve platforms: ‘The Wearable’ is een draagbare headset die de realiteit verstoort. Mensen krijgen opdrachten van stemmen, gaan raar bewegen en zien lichtstralen. Ze leren hoe moeilijk het is om zich te concentreren wanneer de zintuigen worden aangetast. ‘The Labyrinth’ is een levensecht doolhof dat tijd en ruimte vervormt. Stemmen lijken uit het plafond te komen, muren reageren op je aanwezigheid en in lichtstralen verschijnen allerlei beelden.

Het Fonds Psychische Gezondheid, dat het project mede heeft gefinancierd, denkt dat Labyrinth Psychotica kan leiden tot meer begrip en dus tot betere zorg, omdat iedereen nu kan meemaken hoe heftig en angstig zo’n psychotische ervaring is.
De ‘do-it-yourself’ psychosesimulator kan worden ingezet in workshops op congressen, in opleidingen of in therapeutische sessies. Kanary reist momenteel met Labyrinth Psychotica door het land. Surf voor meer informatie naar www.labyrinthpsychotica.org of naar www.psychischegezondheid.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten